SCHRIJF JE HIER NU IN!!

Vanaf heden kan je van bij je thuis en op je eigen tempo het diploma van Theoretische Scheidsrechter Outdoor en Indoor behalen. Het scheidsrechters comité schakelt over naar het digitale tijdperk. De klassieke opleidingen in de clubs worden nu vervangen door een e-Learning systeem. Dit kan niet enkel op PC, maar ook op tablet en smartphone! Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevat. Zowel het diploma indoor als outdoor zal op deze manier behaald kunnen worden.
Volg ook een van de sessies die apart gegeven worden. check artikel hierboven! 

Hoe gaat het te werk? Lees meer.....


  • Wil jij theoretisch scheidsrechter worden? schrijf je dan hier in hierna zal de penningmeester je aanmelden.
  • Vervolgens krijg je een mail van de KBHB waarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform (https://hockeyumpire.drillster.net). 
  • Je hebt 1 maand de tijd om je aan te melden anders vervalt je login, neem dan contact op met het scheidsrechtercomite. Vervolgens heb je één jaar de tijd om je examen af te leggen.
  • De kosten hiervan zijn € 5,00 .
  • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen. Indien je het diploma voor indoor wil behalen dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen. 
  • Wanneer je de leerstof van alle modules onder de knie hebt, dan kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen.
  • Voor diegene die het examen met goed gevolg hebben afgelegd kan er een praktijksessie volgen waarbij je wordt ingedeeld om een wedstrijd te fluiten waarbij je gecoached zal worden door scheidsrechters van de bond.
  • Indien een lid niet slaagt in het examen, kan hij geen nieuw examen afleggen binnen de 2 maand.

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer (24/30) moeten behalen. Indien je hier niet in slaagt, moet je  2 maanden wachten vooraleer je opnieuw mag proberen.
De kosten van een herexamen zijn € 5.00.  

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën:

- Indoor : Alle categorieën
- Outdoor : Alle wedstrijden vanaf U14

Lees eerst de spelregels nog eens goed door van de hockeybond.